Portrætfotograf

Portrætfotograf

Sjælland

København
Nordsjælland
Vestsjælland
Sydsjælland
Roskilde
Hillerød
Holbæk
Helsingør
Køge
Næstved

Fyn

Odense
Svendborg
Midtfyn

Lolland Falster

Nykøbing Falster
Nakskov

Bornholm

Nordjylland

Aalborg
Vest for Aalborg
Nord for Aalborg
Syd for Aalborg

Midtjylland

Århus
Vejle
Randers
Viborg
Silkeborg
Herning
Horsens
Fredericia

Sønderjylland

Esbjerg
Kolding
Sønderborg
Aabenraa
Haderslev
Tønder

Fejl eller forslag til forbedring? – Send os et tip via vores kontaktformular

Hvorfor skal du lade dit eget kamera ligge i skuffen?

Uanset om du skal have taget billeder af børnene eller bare skal bruge et godt portrætfoto til din Facebook profil, så vil en professionel portrætfotograf ofte være pengene værd.

Portrætfotografer ved, hvordan de skal få dig til at se godt ud på fotografier og godt fotoudstyr sikrer dig bedre billeder end dit eget kamera kan frembringe.

Hvad kan en portrætfotograf?

Der er ikke en fast definition på, hvor en fotograf kan kalde sig portrætfotograf, men ofte vil det være fotografer, som har specialiseret sig indenfor portrætfotografering, som giver sig selv titlen portrætfotograf.

I modsætning til eksempelvis reportagefotografer og produktfotografer, så har portrætfotografen valgt at fokusere på at fotografere mennesker i alle aldre og alle former og farver.

Præcis hvordan fotografen arbejder med sine portrætmodeller varierer meget, men det er kendetegnende for de fleste, som arbejder professionelt med portrætfoto, at de i høj grad lader sig inspirere af situationen.

Hvis den person, som skal portrætfotograferes selv har ønsker til, hvordan de færdige billeder skal se ud, så er det naturligvis ofte noget, som indgår i beslutningen om hvordan billederne skal tages.

Det er dog afgørende, at det altid er portrætfotografen, som tager den endelige beslutning. Det fototekniske og kunstneriske ansvar hviler på fotografens skuldre og derfor er det kun naturligt, at fotografen har det sidste ord.

Hvad koster en portrætfotograf?

Hvis du går ned i din lokale fotohandler, så kan du ofte få taget et portrætfotograf for højest 75 kroner. Kvaliteten er derefter, du smiler, det siger klik og du får 4 billeder retur.

Hvis du i stedet vælger en god portrætfotograf til opgaven, så vil du normalt få portrætbilleder af en væsentlig højere kvalitet. Til gengæld må du også betale mere. Prisen vil normalt ligge fra 1.000 kroner og opefter, afhængig af hvor mange billeder du skal have taget og hvor mange billeder du ønsker efterbehandlet og leveret.

Hvem har rettighederne til din portrætbilleder?

Det er normalt fotografen, som har rettighederne til alle billeder, som fotografen tager. Med andre ord skal du betale fotografen for at få og/eller bruge dine portrætfoto, hvis du ønsker mere end, hvad der oprindeligt var aftalt.

Hvordan finder du en god portrætfotograf?

Det kan være en svær opgave at vælge den rigtige portrætfotograf, da smag og behag er forskellig. Måske foretrækker du romantiske portrætbilleder, eller måske vil du hellere have et råt og moderne look.

Du kan med fordel besøge flere forskellige hjemmesider for at finde netop den fotostil, som falder i din smag.

Held og lykke med portrætfotograferingen.